2019-10-17 15:05:45

DANI KRUHA I SVJETSKI DAN JAJA

 

11. 10. 2019. godine posvetili smo velikom projektu. Prvi njegov dio bilo je obilježavanja "Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje", a drugi obilježavanje "Svjetskog dana jaja". Sve se odigravalo, a gdje bi drugdje, na našem Tvrdalju. Uz puno sunca, idealnu temperaturu od 24 celzijevaca, naše obitelji i goste proveli smo lijepa tri sata puna aktivnosti i zabave.

Naše su si mame i bake ovaj put dale još više truda nego inače oko kruha i kolača pa je naš stol, dug cijelih deset metara, bio  prepun poslastica. Prodale su se u svega pola sata, a naši su vrijedni učenici za štandom skupili 3.700 kuna. Ovaj će se novac dodijeliti knjižnici škole za povećanje fonda knjižnih naslova. Dvije stotine kuna uplatit ćemo udruzi slijepih i slabovidnih "Bijeli štap."

Paralelno s akcijom kruha i kolača odvijala se i akcija pravljenja fritate od 570 jaja. Ona su stigla iz eko uzgajališta u Rudini, a za pomoć i realizaciji ovog projekta željeli bi zahvaliti sljedećim dobrim ljudima:

gospodinu Jakši Damjaniću i gospodinu Igoru Živanoviću na ideji, nabavljenim eko tanjurima, vilicama, čašama i trudu koji su uložili u organizaciju gospodinu Alemu Ćurinu i gospodinu Tahiru Mujičiću koji su nam napravili plakate gospodinu Ivi Tudoru i Antoniju Buzoliću koji  su od 570 jaja,  s puno žara i strpljenja u najvećoj tavi na otoku napravili i najveću fritatu na otoku do sada

Dakle, radili smo za štandovima kruha i kolača, razbijali jaja, miješali ih, igrali graničara i na kraju, skupa s našim sugrađanima i gostima probali fritatu koja je, vjerujte nam, bila za svačije nepce. 

Kako nam je bilo možete pogledati ovdje!

Fotografije u galeriji


HVALA SVIMA NA POMOĆI!
BILO NAM JE STVARNO LIJEPO!

 

 

   

   

 

 

   

 

 

 

 

 


Osnovna škola Petra Hektorovića Stari Grad