preskoči na sadržaj

Osnovna škola Petra Hektorovića Stari Grad

Login
Tražilica
Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Korisni linkovi

   

             

  

 

         

  

Anketa
Posjećujete li web stranicu naše škole?
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
Dokumenti

O školi

 

O školi


Osnovna škola Petra Hektorovića u Starom Gradu je središnja škola. Pohađaju je
učenici s područja grada Starog Grada te mjesta: Rudine, Selca, Vrbanj i Dol. Učenici iz Dola i Vrbanja od I – IV. razreda pohađaju nastavu u svojim mjestima u po dva kombinirana razredna odjela u Vrbanju (1. i 3.r te 2. i 4.r) i jednim u Dolu (1., 3. i 4.r) , a od V. – VIII. razreda u matičnoj školi u Starom Gradu.

Ove godine nastavu smo organizirali u dvije smjene. Jutarnja počinje u 8.00 sati, a
završava u 13.20. Popodnevna smjena počinje u 13.30 sati, a završava u 18.50.
U smjenama su parni i neparni razredi (npr: 1., 3., PRO u prizemlju, a 5., 7.a i 7.b na katu; odnosno: 2., 4. u prizemlju a 6.a,6.b i 8. na katu) tako da su na jednom katu istovremeno po tri zauzete učionice, a dvije na raspolaganju - po potrebi. Smjene se izmjenjuju svakog tjedna.

Vrata između prizemlja i gornjeg kata su zatvorena. Učenici ulaze u školu po napravljenom rasporedu poštujući higijenske i epidemiološke mjere, uz nadgledanje predmetnog učitelja s kojim imaju prvi sat nastave, u razmaku od 10 minuta i nose maske do ulaza u učionicu.

Školski sat traje 40 minuta, mali odmori 5 minuta, veliki odmor 15 minuta. Učenici su cijelo vrijeme u pratnji učitelja. Nema školskog zvona. Odlazak pred školu tijekom velikog odmora je dopušten uz pratnju učitelja, budući da pred školom imamo dosta mjesta za grupiranje učenika.

Redovna nastava odvija se u smjeni i to uglavnom u blok satovima kako bi reducirali broj učitelja koji dnevno ulaze u učionicu. Satovi izborne nastave također se odvijaju u kombinaciji blok sati od kojih je jedan u školi, a drugi online u komunikaciji s učiteljem.

Dopunska i dodatna nastava kombinirat će se uživo i online. Izvannastavne aktivnosti, barem neke, nastojat ćemo održati putem online nastave odnosno u učionici u pojedinačnim grupama bez miješanja.

U područnoj školi Dol formirano je jedno razredno odjeljenje, a u PRO Vrbanj ustrojena su dva kombinirana razredna odjeljenja. Oni mogu nastaviti održavati nastavu u jutarnjoj smjeni uz pridržavanje higijenskih i epidemioloških mjera.

Prijevoz učenika putnika do škole i obrnuto obavljat će se javnim prijevozom, ove
godine u dvije smjene. Prijevoz obavlja "Čazmatrans – otok Hvar"; Stari Grad.
Iz mjesta Selca i Rudina prijevoz je organiziran u kategoriji vlastitog prijevoza (roditelji). Dva učenika iz posebnog razrednog odjela imaju organiziran taxi prijevoz. Oni su na nastavi u konstanti u jutarnjoj smjeni.

Ove godine putuje 23 učenika: 14 iz Vrbanja i 9 iz Dola.

Učenici koji su dolazili jedanput tjedno na nastavu glazbene kulture i njemačkog jezika za sada neće putovati u matičnu školu.

Iz Rudine putuje 5 učenika te 1 iz Selaca što spada u kategoriju vlastitog prijevoza.

Za jednog učenika iz Hvara i jednog učenika iz Jelse koji pohađaju posebni razredni odjel po čl. 9. organiziran je poseban prijevoz, a prijevoznik je izabran temeljem javne ponude i Pravilnika o jednostavnoj nabavi.

Sva radna mjesta u školi su stručno zastupljena osim nastave fizike i informatike.
U školi je zaposleno sedam (7) učitelja razredne nastave s punim radnim vremenom. Broj učitelja predmetne nastave vrlo fluktuira, naročito početkom školske godine. Realan broj učitelja, bez zamjena bio bi sedamnaest (17) učitelja predmetne nastave od kojih je desetero (10) s nepunim radnim vremenom. Iz priložene tablice ("Djelatnici škole") taj broj je trenutno nešto veći - (21).

Također, tu je i jedan (1) učitelj rehabilitator u posebnom razrednom odjelu po čl. 8. s punim radnim vremenom. U školi su zaposleni na određeno vrijeme i 2 pomoćnika u nastavi u sklopu projekta UČIMO ZAJEDNO 3.

Zaposlena su dva (3) stručna suradnika: jedan (1) pedagoga s punim radnim
vremenomjedan (1) knjižničar s nepunim radnim vremenom.

 
preskoči na navigaciju